Metetider!

Nu när havsöringsfisket börjar avta mot sommaren så börjar metet ta vid för min egen del. Personligen tycker jag det är fantastiskt avkopplande att sitta och meta, ta en kopp kaffe och nått gott tillbehör till detta. I går så var jag och min gamle mor ute på ett pass för att försöka lura en och annan flundra. Det fantastiska och spännande med att meta efter Ölandskusten är att du vet faktiskt inte vad det är som snappar upp ditt bete när det väl hugger. För mor och mig blev det inte alls flundra som vi riktade in oss på utan det blev tånglake, abborre och torsk. Vem vet en vacker dag så kanske det även brakar på en fet havsöring. Mitt råd är att åk ut och meta med familjen för bövelen och upplev den fina naturen och djurlivet vi har här på ön.

/Seppo Flundra torskmete mor OTSK 013Flundra torskmete mor OTSK019Flundra torskmete mor OTSK 024

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Metetider!

  1. Seppo L skriver:

    Hej Nina!

    Alltid roligt och spännande att vara ute med ungarna och fiska och nu under hösten så kommer ni även se fantastiska fågelsträck. Jag skulle gärna behöva lite närmare information som t.ex vilken sida av ön hade ni tänkt er? Västra eller östra sidan mm?

    /Seppo

  2. Nina, mor till 2 grabbar som vill fska skriver:

    hejsan, det lät ju jätteskönt och kul. Har du ett litet tips på vart man skall gå och fiska på Södra Öland i slutet av Augusti, med 2 killar 12 och 16 år som har metspö och kastspö…

    Glada Hälsningar Nina

  3. Seppo L skriver:

    Nej jag fiskade inte vid Neptuni utan mellan Horns udde och Byrum. Men jag måste säga att vid Neptuni är nog chansen stor att få torsk. Tror att det skulle kunna fungera vid klipporna mellan Gillberga och Löttorp men satsa då på kvällsfiske/natt. Som bete så hade jag räkhuvud fast jag tror nog att strimlad strömming i lite större bitar kan vara lite mer effektivt.
    Skitfiske på dig Thomas

  4. Thomas Carlsson, Norrköping skriver:

    Ser ut som du fiskade vid Neptuni åkrar? Tror du att man kan få torsk även vid klipporna mellan Gillberga och Löttorp i juli?
    Körde du på mask?

    • Laxxe (Lasse) skriver:

      Sträckan mellan Gillberga och Alvedsjö var ett bra ställe för torsk innan beståndet kollapsade på 80-talet. Finns det torsk vid ålkistan borde det även funka där.

  5. Seppo L skriver:

    Så sant, så sant Lasse! Därför har jag alltid med en kylväska ifall lyckan står mig bi.

  6. Laxxe (Lasse) skriver:

    Enligt gamla talesättet ” torsk fiskas under alla månader som innehåller bokstaven r ” Torsken är ganska känslig för värme och blir snabbt dålig så det gäller att kyla den snabbt. Annars så är det ett trevligt familjenöje, fisket brukar komma på plats 4 efter trevligt umgänge/mat/dricka. Har haft förslag i styrelsen att klubben skall ordna grill/fiskekvällar under enklare former, men inte fått gehör.

  7. Andreas skriver:

    Bra jobbat Seppo, torsk är ju aldrig fel. Nästan så man blir sugen på att leta fram metreven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *