Abborre

Fisket efter Abborre längst Öland bedrivs effektivas med spinn, pimpel och mete med mask, räka eller betesfisk.

Spinn: Ett spö som är runt 2.5m och har en kastvikt upp till 25g är att föredra. Beten som fungerar bäst är olika små jiggar, spinnare eller mindre skeddrag. Spunnen lina runt 0.10mm fungerar utmärkt så att man kan kast små beten längre och att den inte stör gången på jiggarna allt för mycket.

Platser som man har störst chans att fånga abborre är uddar och längst kanterna på östra och västra sidan. Andra bra lokaler är större hamnar som vi har på öland tex, Borgholm, Byxelkrok, Färjestaden mm, även grankullavik. Därför att där samlas mycket mat för dem. På kvällarna när solen går ner kommer abborren in i stim och jagar småfisk.

Eftersom det inte finns så mycket abborre kvar runt Öland så brukar vi åka till Kråkelund för att pimpla abborre när det är is på vintrarna. Vi har haft absolut bäst resultat med balanspirkar i storlek 5 och 7. Vi använder även aptitkrokar av olika slag under balanspirkarna. En väldigt effektiv doftkrok finns att beställa på www.56-an.com

Även viktigt att veta är att även abborren är fredad hela april och maj.

Skit fiske & vänliga hälsningar/ Ölands trolling och sportfiskeklubb

Ett svar på Abborre

  1. Nay Jaz skriver:

    Haj!
    Jag är intresserad om att fiska. Men jag har ingen erfarenhet och ingen aning om hur man fiskar. Hur kan jag börja? Vilka sörter får jag tänka att köpa för att fiska.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *