SurfCasting 2019

Startade första dagen på år 2019 med Surfcasting här på ön. (Medans Läkar- Lasse flugfiskade) Vad är nu Surfcasting för typ av fiske? Nu vill jag här nämna att jag är nybörjare på detta med Surfcasting men jag ska försöka förklara så gott det går om vad det handlar om. I stort sett så handlar det om botten mete på distans. Med distans så är det kastlängder på 100 meter eller mer, ja det finns dom som har kastat över 300 meter. Kastspön som ligger i längder kring 3 till 5 meter. Dessa spön är rena kastmaskiner och klara av vikter från 100g till 350gram eller mer. Mitt Surfcasting spö (Nemesis) jobbar bäst från 100gram i kastvikt. Rullarna är kraftiga och finns både som haspel och multiplikator. Sänken finns i massa olika typer och vikter.
Mitt Surfcasting spö Nemesis, är tre delat och är på 14 fot dvs 4,2 meter. Klarar vikter mellan 100-200 gram. Som rulle så har jag en gammal haspelrulle Spinit 6300. Denna rulle är ca 45 år gammal, inte optimal men fungerar bra samt att den håller eftersom allt i rullen är i metall. Som chocklina har jag 0,50- 0,60 mm nylon och som huvudlina på ca 300 meter har jag 0,40 mm nylon men kommer att byta ned till 0,25 mm.

Jag har fiskat eller snarare tränat med Nemesis totalt sex fisketurer såhär långt. Fisk som jag fått under dessa pass är skrubbor, sill, sej, makrill, torsk och havsöring. Hela åtta stycken öringar faktiskt varav sex här på ön. Jag kommer att lägga upp mina fisketurer gällande Surfcasting löpande på denna sida. Jag kommer även att gå mer in i detalj gällande beten, krok, linor, rullar, taktik eller när jag lyckas eller misslyckats och framför allt hur jag kommer att utvecklas som Surfcasting metare/ kastare. Ska verkligen bli ett spännande surffiske detta år.

Mitt Nemesis spö i mitten ifall det är någon som undrar. “OBS” feederspön på 11 fot bredvid.

Här har jag lindat upp med gummitråd bläckfisk och sill. Detta bete har givit mig totalt åtta öringar i skrivande stund.

Här har jag fått hem (läs 12/2) en ny Surfacasting Ryoshi Surf strl 6000 rulle som jag har laddat med 250m 0,25 lina. Om allt klaffar så kommer jag att testa denna rulle nu på torsdag, Ja! Hör och häpna! Jag har även fått hem ett till Nemesis spö.
Skitfiske önskas från mig till er alla mina damer och herrar.
/ Seppo
Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.