Klubbtävling

“STORFISKEN” och “STORFISKEN Junior” där den minsta fisken kan vara den största.

Nyhet! “STORFISKEN Junior” har samma regelverk men junioren får var som högst 17 år gammal och givetvis medlem i Ölands Sportfiskeklubb.

Tävlingen gäller åtta (8) arter. Abborre, Gädda, Havsöring, Id, Näbbgädda, Regnbåge, Skrubbskädda (Skrubba) och Strömming.

Fisken ska vara spöfångad med metoder såsom mete, spinn eller fluga/flugspö på Öland under detta kalenderår. Fisken skall vägas, mätas och fotograferas och mailas till tävlingsledningen så snart som möjligt efter fångst. Märk mailet med “STORFISKEN” eller “STORFISKEN Junior”.

Ex: En abborre på 1000g väger tyngre än en gädda på 7400g. Abborrens omräkningsfaktor i förhållande till gäddan är 7,5. Omräkningsfaktor är tagen ur Storfiskregistret. Detta möjliggör att även små arter till växten kan väga tungt.

Anmälda fiskar i klubbtävlingen kommer senare att resultera i klubbrekord och uppdateras vid årsskiftet. Tävlingen löper på kalenderår.

Den som leder tävlingen “STORFISKEN” i skrivande stund (3/5-20) är Johannes Junkka med en fet havsöring på finfina 5350g. “STORFISKEN Junior” leder Alrik Olsson 12år med en finfin havsöring på modiga 3100g.

1:a Johannes Junkka Havsöring 5350g

2:a Lasse Karlsson Havsöring 3400g

3:a Martin Johansson Havsöring 3200g

“STORFISKEN Junior”

1:a Alrik Olsson 12 år Havsöring 3100g

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *