Trollingtips Grönhögen & Norra udden

NORRA UDDEN: Ramper finns i Böda och Byxelkroks hamn. Stugor finns att hyra hos bl a Birger på Grankullaviks Stugby & Ölands Sportfiskecenter. Kan rekomedera honom, bra stugor med ramp inpå knuten. Det är faktiskt närmast ut till de hetaste platserna. Se hemsida  www.grankulla.com    Böda hamn ligger ganska nära men har nackdelen när det börjar närma sig avslutning på fiskedagen. Som oftast under vårfisket dominerar friska sydvindar (läs motsjö)  som trycker upp våghöjden i den grunda bödabukten.

Fiskeplatser som vi har provat med blandat resultat är området runt Tämman och Tån ca 3-5 distans öster om Trollskogen/norra udden.

GRÖNHÖGEN: Ramp finnes i Grönhögens hamn, dvs båtslipen. Enda nackdelen är att den är ganska långgrund, så med lite större båtar kan man bli tvungen att köra ganska djupt med trailern. Har själv trailat i med min 28 fots Beason utan problem. Alternativ är att traila i från Bergkvara eller Mörbylånga med lite längre gångtid. Hamnvärd är Åke Johansson på tel 070-2769664, en väldigt trevlig person med gedigna kunskaper inom fisket.

Fiskeplatser är dels i Kalmarsund på Ölandssidan eller runt Ölands södra rev. Platser som har gett utdelning är området mellan ostprickarna öster om revet, och området mellan grönhögen och Långe Jans fyr. Alla kontakter har varit över ett djup mellan 25-40m. Anledningen till vårt intresse för detta område är de rapporter från yrkesfisket som tidigare fanns i sundet. Yrkesfiskarna bedrev sitt fiske från 15 maj till midsommar med drivgarn, bästa fisket var ganska grunt och landnära från 10 m till ca 2 distans från land. Fisket var bra en bra bit i i juni så varför inte prova sommarfiske på uppväxare, har fått rapporter om bra septemberfiske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *