Åbybäcken etapp 5

I helgen gjorde vi klart delen som heter Humlekärr, ca 300m uppströms bron vid nedre Ålebäck. Vi la i 10 nya platser mellan de som öringen redan lagt på plats i vinter. Vi såg mycket små öringar mellan 5-15cm, så det känns bra inför de kommande åren! På lördagen hade vi hjälp av Jim, Alrik och Patrik. Söndagen hade vi myten mannen legenden Andreas på plats med skyffel i hand. Men det kan ha känts av på måndagen? Vi körde i ett lastväxlar flak, ca 30ton. Nu har vi bara tre platser kvar i Åbybäcken. Uppströms helgens fiskevårdsarbete, uppströms mynningen samt inne i nedre Ålebäck. Tyvärr kommer vi inte göra någon fiskevård näst nästa helg. Det växer vall som vi inte kan köra in på, vi hoppas på nästa år! Lasse tog med sig ett halvt ton i skopan till Borgholm. Vi ska lägga i på prov inne vid sporthallen, ifall någon skulle gå upp? Sportfiskarna fick nämligen en liten öring i gäddvåtmarken i Borgholm.

Ett stort tack till er som hjälpte till i helgen!

Åbybäcken
Fiskevård
Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *