I väntan på mörkret

Fantastisk kväll, tänkte känna på lite öring som avslut på helgen. Kom ner runt åtta, nästan helt vindstilla, 12 grader i vattnet, och “smörgåsbordet” dukat för öringen , tänkte för första gången testa mörkerfiske efter öring. Tog lite kast i solnedgången, inte ett pill på flugan. Satte mig ute på en sten på revet, som jag vadat ut till. Satt nästan å somna, måste hålla ut ett tag i alla fall. När solen gått ner över fastlandet skymmer det snabbt, och kylan kryper på. Får sällskap av några fladdermöss.
Blir lite klurigare att kasta, nu gäller full fokus på alla sinnen, häftig känsla.
Sätter mig ett tag igen för att lyssna och spana.
Efter en stund hör jag ett vak, spanar ut mot sundet, ytterligare ett, tyvärr utom räckhåll, blir några kast till, innan jag tar och brottas med trassel på tafsen.
känner mig besegrad, men på något konstigt sätt väldigt nöjd ändå. Stapplar in till land, måste bara lätta på trycket.
Precis när jag ska gå hemåt, hör jag ett rejält plask precis utanför strandkanten, kör en halvtimme till utan resultat. Definitivt inte sista gången jag testar denna typen av fiske. Fast en tjutande rulle hade ju gjort kvällen fulländad. / Johan Albien
Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på I väntan på mörkret

  1. John skriver:

    Jag gjorde ett liknande pass igårkväll. Började vid 6-tiden och kastade nästan tre timmar utan att det hände något. Var bara en såndär kväll när man inte ville åka hem. Plötsligt precis i solnedgången ser jag en riktigt stor fisk följa flugan och bara 1,5m framför fötterna på mig klipper han min jävla gubbe (egen polenflugan-variant 😉 )
    25m löslina for mellan fingrarna på mig på max 4 sekunder innan den gick upp i ett meterhögt hopp. Tyvärr hade jag bromsen lite väl löst ställd för en sådan fisk och rädslan för linresning får mig att handbromsa lite för att få kontroll på firren. Tyvärr är jag lite köldstel och nyper kanske lite för hårt så fisken går fri.. Jag var bitter ett tag men det lade sig ganska snabbt. Jag kunde bara lyfta på hatten åt en riktig toppfisk som jag är ganska säker på vägde 5+ hade jag fått bestämma hade han fått simma vidare 10-15 minuter senare istället bara..
    / jh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *