Fiskevård 16-17 september

Idag gjorde vi klart med höstens första arbetspass för de öländska havsöringarna. Vi har fått ändra i planeringen för att kunna göra det möjligt. Allt måste passa med lantbrukets arbete intill bäckarna. Så till kommande helg hoppas vi att kunna få ihop minst 5 personer varje dag. Vi räknar med att vara igång klockan 09:00. Lasse kommer köra lastmaskinen och jag kan skyffla söndag (jobb lördag). Så fyra som kan turas om att skyffla lördag, samt 3 på söndag. Vi ska fortsätta med sjätte delen av Åbybäcken, av åtta. Det ligger precis uppströms Humlekärr som gjordes förra hösten. Vi är då längst upp av det planerade området av bäcken. De två som sen är kvar är uppströms mynningen och i byn Nedre Ålebäck.

Den 24:e september kommer vi sätta i fiskräknaren igen, och hoppas på en hel lekperiod i bäcken. Leken var ju redan igång när vi fick i den förra hösten. Den ska flyttas i början av februari till Hornsjöns utlopp, för att se vad som flyttar sig mellan Hornsjön och Östersjön.

Lasse har sen kontakt med lantbukaren som har vallen längst ner i Pelnabrobäcken. Där kan det lösa sig till 7-8:e oktober, vi återkommer närmare vilken dag som det blir av. Här är flaket så nära bäcken att vi räknar med att få i det på en dag?

Nu hoppas vi på bra uppslutning, så vi kan lägga några fler projekt till handlingarna. Vi vore tacksamma om ni som kan och vill anmäler er på Facebook, eller till någon i styrelsen. Välkomna/Styrelsen

Det här inlägget postades i Fiskevård, Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *