Inventering i syd.

Anders B och jag spenderade lördagsförmiddagen längst ned i sydost och inventerade några bäckar. Ganska låga flöden i motsats till de norr om Frösslundabäcken. Första bäcken var den vi kallar Råbäcken som rinner från Eketorp. Ganska lågt flöde och endast ett ställe vi kunde misstänka att en fisk rotat bland stenarna. Ett dieselaggregat som drev en vattenpump mullrade väster om vägen för att fylla på den helt nybyggda bevattningsdammen. Med tanke på de höga bränslepriserna så måste ägaren vara välbeställd eller är bevattning extremt lönande.

Nästa bäck var “Gräsgårdskanalen” , enligt Anders så kallades den helt enkelt Kanalen. Även här var flödet ganska sparsamt, såg i alla fall två lekplatser uppströms 925:an . Enda ljuspunkten var Vintergäcken som strålade som en sol.

Vi avslutade vid Penåsabäcken trots att den redan var inventerad bara för att Anders skulle få se lite mer tydliga lekplatser. Tanken är att vi från norr ska få lite mer avlastning i bäckinventeringen. Både tid och avstånd börjar bli en faktor som begränsar oss , så finns det fler som vill bli bäckspanare så är ni välkomna.

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *