Kustfiskedag lördagen den 20/11

Så var det åter dags för höstens kustfiskedag för medlemmar eller blivande medlemmar. Vi samlas som vanligt vid Besikta i Borgholm 9.00, innan vi rullar norr över. Efter 12.00 grillar vi på norra sidan av Hornsudde, sen kör vi ett eftermiddagspass innan mörkret faller.

Tänkte mig dagen ungefär såhär.

Förmiddag valfritt fiske dvs före korvgrillning men på eftermiddagen för den som vill blir det kustmete med en djupare genomgång av olika metoder såsom surfcasting, feedermete, vanligt bottenmete, riggar, läsa av vatten. Ja! man bör även läsa av vatten vid bottenmete. Givetvis så går vi även igenom metoderna gällande spinn och flugfiske.

Enligt SMHI:s prognos så kommer lördagen se ut enligt följande: NV 7 m/s och mot eftermiddagen avtagande vind. Ser även att vi kommer att ha fullmåne ja! FULLMÅNE. Det är två förhållande jag inte gillar och det är FULLMÅNE och NORDVÄSTVINDAR. Nåja! Det är inte en massa sjöörret vi ska banka utan genomgång av metoder och tankar jag har vid olika förhållanden här på ön. Självklart så ska vi försöka tvinga upp i alla fall en sjöörret eller skrubba.

Kika in på hemsidan dagligen för jag kommer att följa väderprognosen med lupp och det kan även bli så att vi får ändra lördagen till söndag om förhållandet kräver det.

Det vore toppen om du flaggar att du kommer (så jag/vi vet hur många korvar jag ska ta med mig) men även givetvis viktigt att du flaggar intresset för kustmetet.

Välkomna / Styrelsen

Ställ gärna frågor till mig här på vår sida. Jag kommer att läsa och svara dessa på kvällakvisten

/Seppo

Välkomna till vår vackra Ölandskust
Glöm inte att ta med dina fiskeprylar till kustfiskedagen
Det här inlägget postades i Fiskerapporter, Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *