Bäckrallarna jobbar sig söderut.

I söndags var undertecknad inbjuden av Patrik i jaktlaget för Mellby- Skärlöv till sockenstugan i Segerstad för att prata om havsöring på Öland. Drygt 30 bybor och jägare slöt upp i det för havsöringsleken så viktiga väder, dvs ett riktigt skitväder med ymmigt regn och blåst. Kunde konstatera att flödena i Frösslundabäcken och söderöver var rejäla vilket lovar gott då lektiden står för dörren. Stort intresse visades av deltagarna främst hur leken och ynglens utveckling fungerade. Skapade nya kontakter i form av markägare vid en av bäckarna som visade stort intresse, jag lovade honom att få följa med på lekinventering i höst. Fick även fina tips på troliga områden för lek som vi ännu inte besökt. Förutom mitt föredrag så fick vi en visning på jaktvapen och kikare , om man tycker att favoritspöt var dyrt så baxnar man när prisbilden uppgavs. Som avslutning bjöds på kallskuret mm. Ett stort tack till Patrik för inbjudan till mötet.

Det här inlägget postades i Klubbnytt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.