ÖRING OCH REGNBÅGE

Efter några bomturer styrdes kosan återigen till kända platser för den eviga jakten på drömfisken. Valet stod mellan sundet eller östra sidan, efter en koll med Pelle & co som redan var ute gav informationen att DMI för en gång skull var felinformerade. Den utlovade sjögången var obefintlig så det blev österut. På plats insåg jag att fluga skulle bli besvärligt så spinnspöt fick för en ovanligheten chansen. Med jämna mellanrum kom regnbyar in och med dem hård frånlandsvind, inte direkt drömväder vid öringfiske. Fiskade av platserna som normalt brukar visa tecken på liv, men trenden från de förra turerna höll i sig. Övervägde att flytta till västra sidan eller ta en tidig kväll. Turligt nog övervann jag rastlösheten och beslöt att vara platsen trogen, fisken finns i området men var? Testade flera ställen som normalt inte ger fisk, och några som de flesta och även jag dömer bort från bilen. Det visade sig var rätt tänkt, ett rejält dunk långt ut höjde pulsen och en svordom ekade i skallen. Missnöje övergick i jaktinstinkt då något återigen nöp i draget, sekunder senare ett rejält hugg igen där jag känner fisken dunkningar innan den kliver av. Hinner inte veva många varv innan en nafsning åter känns, när tanken kommer att denna fisk inte kommer att luras tar det stopp innan vattnet börjar koka av en tvärilsk fisk. Känner direkt att detta är en fin fisk, och blir helt övertygad då den visar sig i några fina hopp. Till slut lyckas jag stranda fisken efter ett antal försök. Ordet DRÖMFISK poppar upp i skallen. Inte i betydelsen att det är den största eller mest stridbara utan att det är den perfekta matfisken. Rätt storlek och kondition samt att den var fenklippt vilket betyder att inget naturligt bestånd beskattas. Även om det varit en vildfisk hade den fått följa med hem, även om man returnerar de flesta på grund av dålig kondition eller andra orsaker så får man inte glömma bort det som rättfärdigar fisket, nämligen vår dagliga föda för överlevnad som vi även gjort till ett nöje. Avslutade kvällen hos Pelle, Johan, Lars-Erik och Peder i Sjölunden för lite fiskesnack. För deras del på onsdagen var det fiske i syd med Seppo som utlovat storfångster, skitfiske på er! Fisken då, vikt 3200 gr, 65 cm och den högg på en kopparfärgad vobbler. Enda maten på menyn för den var kustvobblern. 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *