BINDA RIS FÖR EGEN RYGG

Binda ris för egen rygg är ett talesätt, här hoppas vi att det blir för fler av klubbens medlemmar. För några år sedan la vi ut granar i Färjestaden och Borgholms hamnar för att året efter fortsätta i Sandvik. Tyvärr så klantade någon till det så granarna i Borgholm muddrades bort. Färjestaden och Sandvik försvann de pga naturens nycker. Samtidigt hade abborrbeståndet ökat kraftigt och vi hoppades på en återetablering av lekande bestånd, tyvärr ökade också predatortrycket från nät och fågel. Så de senaste åren har vi sett en markant minskning av beståndet som kanske beror på garn och skarv. Men skam den som ger sig så vi tar nya tag, den som känner sig manad får ta kontakt med klubbledningen. Borgholm, Sandvik, Färjestaden och Grankullaviken finns med i diskussionen.  Ett tack till Ica Borgholm och Ölands Korgimport för alla granar.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *