Del 1. Sommartid är metetid.

Mete är definitivt ett familjenöje på hög nivå. Ung som gammal, hela åldersspannet. Under sommarmånaderna så brukar vår familj åka ut och göra några metepass. Ibland följer även frugan med men oftast är det frugans barnbarn Aveline 5 år som hänger på. Kvällen före pysslar vi lite med fiskeprylarna, Trangia köket, vattenflaskor, saft, packas ned i ryggasäcken osv. Tänk på att när man tar med sig ungar kring 3-5 eller snäppet äldre så kanske fiskepasset inte blir så långvarigt som man tänkt sig. 10-20 minuter på sin höjd ibland och sen vill man hem. Metet kanske är intressant i några minuter men sen finns det ju oxå en massa andra saker som är mer intressant. Kasta musselskal, leta intressanta stenar, håva spigg eller tångmärlor, titta på alla konstiga fåglar som simmar eller flyger förbi. Har man tur så kommer sälen nära och man kan språkas vid en stund. Men vad gör det för det är ju den hela upplevelsen som är det intressanta. Om man även råkar få fisk under fisketuren så är det bara bonus men ack så fin sådan.

Vi kommer på den här sidan att fördjupa oss lite mer om metet/metoder här på ön. Lite speciellt är det här eftersom vi inte har någon skärgård så man måste tänka till en smula extra innan man tar ett metepass.

Tänk på solfaktor när du/ni är ute på ett metepass.

Åk ut och meta med hela familjen. Du kommer inte att ångra dig..

/ Seppo

Det finns en uppsjö av härliga meteprylar för den som vill dyka djupt i meteträsket.

Meteprylar copy

Aveline småpular med meteprylarna kvällen före..

Aveline med sin metelåda

Här landas det minsann fisk på kvällakvisten..

Aveline flötmete

Ung som gammal. Här min mor 82år.

Mors näbbgädda

Metestunder under härliga sommarkvällar. Andreas njuter till fullo på kvällakvisten.

Flundremete med Andreas sittande

 

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.