Åbybäcken över 200 igen!

Tog den stora inventeringen i Åbybäcken idag, det tog fyra och en halv timme. Det är både en lång sträcka, och många lekplatser. Började i mynningen som inte riktigt levt upp till förväntningarna de sista åren. Och tyvärr är den inte riktigt i fas än, men bättre än de sista åren. Såg inte mycket havsöring på den sträckan heller, men det ändrade sig längre uppströms. Såg minst ett 60 tal havsöringar från under kilot, upp till knappt 3 kilo. Förvånansvärt många blanka, och som väl är inte många svampangripna. Jag hittade däremot tre döda havsöringar på botten av bäcken. Ju längre upp jag gick ju mer lek blev det, det var till och med lek vid dammarna. Där brukar vi inte ha lek, men de hade lyckats få ihop grus till tre lekplatser i den steniga delen. Känns riktigt bra att det flyter på så bra i år, och hoppas på en riktigt bra dag imorgon med? Tar med mig Lasse till Penåsabäcken och Fröslundabäcken, och återkommer med rapport. Här kommer några bilder från dagen, den första är på största lekplatsen i bäcken. Den täcker från kant till kant (3.5-4m) och är nästan 3 meter bred! Resultatet blev 221 lekplatser för 2021/22!!!

Åbybäcken
Döda havsöringar
Åbybäcken
Åbyböcken
Åbybäcken
Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *