Fredagen var inte lika positiv…

Lasse och jag körde söder ut för att ta Fröslunda och Penåsabäcken. Fröslunda har gått sakta men säkert neråt de senaste åren, och 21/22 var tyvärr inget undantag. Endast 8 lekplatser den här säsongen. Det var tyvärr inte det enda tråkiga, utan att vattnet börjar sjunka undan. Nu börjar lekbäddarna redan ligga över vattenytan, med resultatet att de inte kommer kläcka. Penåsabäcken var bättre med 14 lekplatser, och nu i det nya gruset närmare mynningen. Vi avslutade i Klevabäcken, även den stod ut åt fel håll. Med endast 2 lekplatser, och dåligt med vatten. Förutom i mynningen som var igenproppad med massa bröte. Här får vi hoppas på en ordentlig uppryckning till 22/23. Här kommer lite bilder från fredagens inventering. Och ser fram mot de sista bäckarnas inventering, Lasse och Anders B kommer ta hand om det.

Fröslundabäcken
Fröslundabäcken
Fröslundabäcken
Klevabäcken

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *