Andra dagen på isen.

Lasse och jag rullade norr över, efter att först levererat lite plåtskåp i Kalmar. Var framme efter 9, och vi hade två före oss ut på isen. Vi pratade med dem på väg ut och gav lite tips om platser, de hade inte pimplat på över 10år. Väl framme på platsen river Lasse en fin i hålkanten. Själv höll jag på att knyta om, och rigga ett extra spö. Lite trögt i början med mindre abborrar, men hittade ett hål med två fina 900 och 1000gr samt en fin tappad. Blev lite känningar i nästan varje hål innan nästa klev på, 950gram. Sen ringde Peter,och när vi pratade tappade jag två mindre. Innan jag lagt på tog grisen balansaren, 1600gr fet borre! Lasse brände ytterligare en fin abborre. Blev lite trögt igen innan en stor ca2,5kg, tog balansaren. Dock var det inte mål arten för dagen, utan en gädda… När jag väl fick upp den på isen hade den rätat beteslåset, det var i sista stund innan jag förlorat balansaren. Solen började gå ner över trädtopparna, och jag lyckas få en sista 1200gr. Idag tog alla stora på en 7cm Nils Mastern i papegoj. Fick några mindre på Kuusamo X-pro 75mm lättvikt i neongrön. Kändes som det krävdes lite mer rörelse idag, så Kuusamon var inte rätt för dagen. Den simmar mer men saktare, kul med olika storlekarna på de bakre fenorna. Det och lättvikt gör att den simmar längre innan den når centrum igen. Vissa dagar är det rätt melodi! Jag kör även med en 0,45 flourcarbon sista metern, både för att sakta ner och att den klarar gäddtänder bättre. Nu är det dags att gå igenom grejerna inför morgondagen!

Gjorde lite fel igår när jag la upp bilder på C/R, så idag kommer en dålig bild på fiskekamraten! Lovar att ta bättre imorgon!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *