Pimpelfiske med balansare.

Lördagen var vikt för årets första pimpelfiske norr om Oskarshamn. Vi rullade från Borgholm efter 7 och var framme precis innan 9. Snö på isen och vi visste inte om den var riktigt ok, men vid första hålet konstaterade vi ca 25cm. Kändes skönt då det rapporterades snö och dubbel is för fjorton dagar sedan. Det satt redan några ute på isen, och bilarna rullade in i snabb takt. När det var som mest folk på fjärden räknade vi till 27 fiskare inklusive oss tre. Har aldrig sett så många, men som Pelle Klippinge sa: ett uppdämt behov efter flera milda vintrar. Men vädret gjorde nog sitt till med en knallblå himmel och sol hela dagen. Vi gick ut till en plats som levererat grov abborre förr om åren. Det visade sig helt rätt, bränner en kilo borre i hålkanten i första hålet! I de tre nästkommande returnerar jag 2st över kilot, samt behåller någon matfisk. Blir lite mindre abborrar men lyckas med en till över kilot innan grillningen. Vi gör upp en eld och grillar korv och dricker lite glögg. Mätta och varma igen borrar vi vidare. Lite trögare men de finns där, men mest mindre fisk. Men jag lyckas till slut dra dagens största, låg nog inte långt under 1,5kg. Tappade en skaplig till innan hemfärd, men får vara jättenöjd med att landa 4 av 6. Det är så himla lätt att dra av dem från krokarna på balansaren i iskanten. Lasse tappade en liknande med innan hemfärd. Peter fick lämna tidigare då det var alldeles för kallt om fötterna. Det blåste rätt bra nordlig som kylde lite väl bra. Därför har jag bara bilder på de två sista, tyckte det var viktigare att få ner dem i vattnet igen. Balansaren för dagen var Nils Master 7cm i färgen papegoj, men hade även på en finsk Uusi kevennetty 6cm blå/silver. Men här kommer bilderna från dagens pimpelfiske.

Peter & Lasse

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *