Mera Pyssel!

Som jag sagt tidigare så har jag en smula tid nu att pyssla med både dittan och dattan, mest dattan verkar det som. Nu har mitt pyssel nått fram till mitt flugspö. I skrivande stund och några månader framöver så får eller så ska jag inte flugfiska men pula med prylarna lite då och då känns väldigt bra för mig. Detta flugspö har jag haft i mitt ägo i 38 år. Härliga minnen har detta flugspö givit mig. Allt från havsöringar (ca 10-talet, inte lämpligt men var bara tvungen att testa) till mört, ja hela spannet av olika arter. Från norr till söder, tom i Finland och Norge. Nu måste detta flugspö få lite omvårdnad så att den förhoppningsvis ger mig glädje i ytterligare 38 år. Vad är nu detta för flugspö. Jo det är ett Wallop Brook 8,8″fot klass #5 Splitcane (Constable of Bromley). Ett underbart torr och nymf spö.

För ca 30 år sedan eller något i den stilen så råkade jag kasta av detta spö i vid holken (för tung lina på). Jag ringde Wallop i England (Constable of Bromley) och han bad mig skicka hela mitt spö till honom. Några månader senare kom spöt tillbaka helt och fint men ingen räkning? Jag väntade i en månad men ingenting hände så jag ringde upp Wallop. Han svarade och jag tackade för den fina lagningen och undrade vad jag var skyldig honom. För vad frågade han? -Men du har ju lagat mitt flugspö svarade jag. – Jag har inte lagat något flugspö åt dig fick jag till svar och sedan lade han bara på luren. Jag är helt övertygad om att Wallop (Constable of Bromley) fortfarande bygger underbara splitcanespön där han nu är i sin himmel.

Skitfiske önskas

/Seppo

Wallop Brook Splitcane (Constable of Bromley)

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.