Ännu mera pyssel!

Börjar det bli tjatigt? Nu har jag haft förmånen att testa dessa kaffeskedar lite då och då dryga året. Måste säga att skedarna fungerar över förväntan, speciellt den i silver. Havsöringen kliver på denna med god vilja plus att den biter på rejält. Jag har inte landat några stora öringar men med en topp på ca 1.5kg. Bra fight på mitt UL-spö. Skedarna har en härlig lockande gång men det finns givetvis begränsningar även här. Med vindar över 6-7m/s börjar den bli svårkastad (Börjar fladdra rejält), tunn lina är att föredra. Lacka skedarna gärna med klarlack annars slits färgen bort. Jag fiskar den aldrig med tjockare lina än 0,22mm. Dessa “spoons” ligger i vikter kring 5-6gram så givetvis blir det inte långa bollar på Bengt men det behövs inte enligt min mening. Kommer du ut 20 meter med den så är du på banan rejält. När jag flugfiskar så kastar jag sällan längre än så. Tillverkningsprocessen hittar du på denna hemsida om du söker på Silversked för storborren författad den 11 juli 2017. Behöver jag nämna att skedarna fungerar utmärk på borren?

Silversked
Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.