Nalkas Borre?

Såg idag en gentleman som plockade en del fina borrar vilket gjorde att jag bara blev tvungen att börja pula med mina egna borreprylar. Abborren är en härlig sportfisk. Du kan bottenmeta, flötmeta och spinnfiska den. En utmärkt familjefisk. Själv så brukar jag oftast använda väldigt lätta prylar såsom ett UL-spinnspö som klarar en kastvikt upp till 12g samt en liten haspelrulle som är riggad med flätlina 0,10mm. Oftast så använder jag spinnare eller små jiggar när jag vill fresta på borren. Bäst så brukar jag lyckas på kvällakvisten d.v.s jag börjar fiska timmen innan solen går ned och håller på tills det blir mörkt.

Här nedan ser du vilka beten jag brukar använda här på ön. Mina favoritspinnare är den gröna Vibrax spinnaren i strl 3 samt meppsen i strl 3 (den i mitten). Båda med svarta prickar och med en sked i mässing. När det gäller jiggar så börjar microjiggen (den minsta jiggen) bli en av mina favoriter. Jag kommer att återkomma senare med hur jag fiskar med dessa men under tiden kan du googla på nätet typ Dropshot, jiggfiske, mete osv. Här finns massor av bra information.

Skitfiske på er mina damer och herrar

/ Seppo

Abborrbeten

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Nalkas Borre?

  1. Emanuel skriver:

    Låter spännande! Känns som grön är färgen att ha mest av på sina beten? Ska till Öland snart och tänkte ta med lite abborre spö osv! Som jag förstår är det även fritt att fiska utan fiskekort förutom där det står uppmärkt kanske. Nu blir det att titta över jiggarna då jag mest har grå och mörka för min grumliga sjö 🙂 ha det bra! Tack för tipsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.