Del 3. Flötmete

Har haft datorhaveri därav en smula försenad rapportering. Nåja! Flötmete efter kusten kan vara riktigt spännande. När flötet plötsligt försvinner eller sticker iväg åt motsatt håll som man fiskar. Man väntar en liten stund innan mothugg, är det en ort, flundra, torsk, sik, abborre eller kanske rentav en sjöörret? Spännande ögonblick innan man känner tyngden och reaktionen på fisken måste jag säga. Flötmete brukar jag bedriva där det är svårt att bottenmeta på grund av flisor, tång och sten, sänket fastnar hela tiden. Jag använder ett glidande flöte med stoppknut så att jag kan reglera betet precis ovanför all tång och sten. Tafslängd från flötet/lekande brukar jag variera från en halvmeter till en meter och en grovlek på 0,30mm. Som bete så agnar jag med strömmingsbitar, mask eller räka. Jag fiskar alltid aktivt d.v.s att när jag kastat ut väntar jag några minuter, vevar några varv och väntar igen några minuter och vevar in några varv igen tills jag fiskat in betet på grunt vatten eller att jag börjar fastna i botten. Faktum är att oftast kommer hugget när man börjar veva in betet. Härligt när det drar till.

Bilden nedan har jag ett glidande Fox predator flöte på 8gram. Som du ser så har jag även lite bling, bling ovanför kroken. Som flöte fungera även bombarda utmärkt. Danskarna brukar oftast använda bombarda och en klase mask.

Rulle o flöte

Jag brukar använda strömmingsbitar i storlek typ som du ser på bild ca 2-3cm i längd. Krok strl 2, oftast långskaftad.

Strömmingsbitar

Ungefär så här är tanken. Du kan knyta på ett sänke istället för krok först för att loda djupet innan du börjar meta. Det fina med glidande flöte är att du kan fiska mycket djupt utan att störa kastlängden.

Flötmete

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.