Endast räkor!!

Messade Cykel-Johan på morgonkvisten och undrade om han hade mask hemma i butiken. Tyvärr så visade det sig att han inte hade några för tillfället. Planen för eftermiddagen var att jag tänkte göra årets första metepass. Tycker det är väldigt rogivande att sitta still och titta på spötopparna när dom gungar lite försiktig samtidigt som man tar sig en liten slurk kaffe eller som idag några koppar varm choklad. Utrustningen för dagen var egenpulad spöställning, 3st feederspön, lätta päronsänken typ endast 15g, tre stycken baitrunners riggade med 0,25mm nylonlina och slutligen en liten bit räka på en krok strl 4 (kamasan). Jag använder gärna lätta sänken för att betet ska rulla med strömmen efter sandbotten eller att vinden drar den lite då och då. Metkrokarna har jag aldrig rostfria för chansen är mycket stor att mindre öringar går på och om dom svalt betet läker den aldrig ut men med vanlig krok är det bara att klippa av linan och släppa tillbaka fisken. Kroken kommer antingen att läka ut eller rosta bort. När jag är på metejakt efter öring och sik brukar jag föredra mask men idag fick det bli räka. Med sydostan i ryggen metade jag i tre timmar utan några större känningar. Vid ett tillfälle började alla mina spön att vibrera och smårycka. Troligen ett strömmings stim som simmade på mina linor eller kanske något annat stim vad vet jag.

/ Seppo

Så här såg mitt bete ut för dagen.

Fisketur Mete 010 copy

Härligt att titta på gungande spötoppar. Vid längre metepass brukar jag ha en bekvämare stol och massa go mat att tillaga på plats.

Fisketur Mete 013 copy

Kaffe eller varm choklad att slurka på är ett måste för mig.

Fisketur Mete 015 copy

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Endast räkor!!

  1. Thomas skriver:

    Alltså man blir dösugen på att fiska, toppen med bilden på räkan, jag hadde satt på en skalad, men det där ser ju mycket godare ut.

    Nån speciell plats som e bra för bottenmete? Nära Borgholm

    • Seppo.L skriver:

      He,he! Jag skalar ibland oxå men räkan behåller doften bra med lite skal på.När jag bodde i Borgholm så metade jag mycket i hamnen där (norra piren)..Fick flundra, öring och en och annan sik. Liite tidigt för sik (helst maj månad) här på ön men trots allt så stryker det en och annan.. Det fina och spännande med mete är att du vet aldrig vad det är som smaskar i sig ditt bete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.