Min metod!

Har fått ett antal samtal och mejl om vilken metemetod jag brukar använda när jag bottenmetar efter Ölandskusten. Det finns en uppsjö av metoder men jag brukar bottenmeta sik, öring, torsk, flundra och abborre enligt skiss. Ibland har jag ett litet flöte som lyfter upp betet. Som bete oftast mask, min favorit när det gäller abborre, sik och öring men strömming och räka när det gäller flundra och torsk. Du kan även hotta upp med lite bling, bling om du vill. Funkar för mig.

Skitfiske / Seppo

Metoder på mete 001 copy

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Min metod!

 1. Seppo.L skriver:

  Hej Christian!
  Vi har vissa struligheter med vår hemsida men vi jobbar på det så att allt kommer att fungera som det ska. Beklagar detta! Nåja! Ja Böda hamn har ibland rätt hyfsat med flundra inne så det går utmärkt att meta där. Bli inte förvånad om det kliver på en torsk eller sjöörret. Abborren är det lite mer sparsamt med men man vet ju aldrig. Det är just det här jag tycker är så roligt med mete. Man vet inte vad det är som kliver på. Oftast har jag inget tingeltangel på mina bottenmete grejer men speciellt flundran som är en nyfiken rackare så då kan man ha lite tingeltangel. Jag har testat det mesta men undvik allt med rött i.. Nu kommer jag att skriva lite mer ingående på vår hemsida kommande vecka om mete här på ön så det kanske kan hjälpa till en smula gällande dina funderingar..
  mvh Seppo

 2. Christian Svensson skriver:

  Hejsan,

  Jag vet inte om det är hos mig eller om det strular på er sida, men kontakt sidan fungerar inte.
  Så jag tar frågan här istället då det handlar om bottenmete 🙂

  Jag ska upp till norra Öland några gånger under sommaren, närmare bestämt Böda hamn och tänkte höra om det går att använda sig av enkelt bottenmete vid piren där eller om man ska röra sig till mer grundare platser i närheten?

  Vad rekommenderar du för krokstorlek?
  Behöver man ha lite självlysande slang/kulor m.m. på sitt tackel?

  Är ny på området kustmete så alla tips är bra tips 🙂

  Mvh
  Christian Svensson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.