RISVASAR

En lite chock när jag tog den obligatoriska rundan runt hamnen, flytbryggorna med våra granvasar var ersatta med ett mudderverk. Blev tvungen  att undersöka saken noggrannare, träffade Henrik som var ansvarig och fick en intressant diskussion. Bryggor med tillbehör var bogserade till gästhamnen under arbetet och troligtvis finns de flesta vasarna kvar.

Vi kommer att ta en ordentlig översyn när det är dags att flytta tillbaka bryggorna om någon månad. Förhoppningsvis kommer inte bar båtägarna gynnas av muddringen utan att vi får en bättre vattenkvalitet som även kommer att gynna livet under ytan.

Eftersom Henrik även är hamnfogde i Sandvik så fick vi löfte om att sätta vase även där. Hamnen håller tidvis bra bestånd av abborre och gäddan leker ofta där, med tanke på att det är dåligt med reproduktionslokaler på Stenkusten är det extra viktigt att göra insatser här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *