Skön dag på kusten.

Mötte upp Johan Albien innan elva i Djupvik , för att se om havsöringen var på hugget. Vi delade på en sträcka och fiskade av en bra bit. Men inte ett liv , även om blåstången kommit tillbaka bra sen förra vintern. Vi fiskar lite andra platser nu på vintern , så det var ett tag sen jag var här. Byte till en klassisk sträcka , men samma visa här. Vinden hade mojnat och det rullade bara in en fin dyning , så förutsättningarna var det inget fel på! Nu tyckte jag att det var dags för lite drillnig , så vi åkte till ett säkert ställe. Hann inte fiska mer än 15m när det drog på en runt kilot som hjälpte till med c/r när kroklossaren kom fram. Johan hade även han en på , men som inte behagade vara kvar så länge. Vi bytte plats en sista gång , nu med en fin dimma/dis som förhoppningsvis skulle göra öringen mindre skygg? Efter en 10min lägger jag in flugan bland stenarna och tror jag går fast , men det var en öring som snabbt kliver av. Samma tabbe som förra vintern , man tror inte de är så långt in! Sen kommer en öring hoppande upp med hela kroppen över vattnet , 1.5-2kg som inte är intresserad alls. Kanske den jag rispade lite i gommen? Ser fisk i ytan ca50m bort och smyger vidare. När flugan landar ser jag en virvel 2m bakom flugan och det tar inte lång tid innan den sitter. En retur -1 som piggt drar vidare efter avkrokning. Ser ytterligare en fisk i ytan men inget händer. Men precis innan jag tänkt sluta bränner jag en till , och Johan är nu på väg hem utan något mer. Fortsätter en halvtimme till men inget mer händer innan det var dags för hemfärd. Riktigt skönt idag 3-4 grader i luften och 4 grader i vattnet , det ändrade sig med några grader när mildvädret kom. Nu ser det dock ut att bli pimpel till helgen? Det fanns en som verkligen gick på havsöringen idag , Johan B kommer med en rapport senare på vår facebook!

Skitfiske Niclas
Öland

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.