NÅGOT POSITIVT

Inventerade Frösslundabäcken den 2 jan.  Resultat 27 lekplatser kunde inräknas, av dessa var ca hälften i vårt nya grus så lite rätt gjorde vi i alla fall. Inga observationer av fisk gjordes så förhoppningsvis var leken avklarad innan kylan. Kollade även till Åbybäcken, Bröttorpsbäcken, Pelnabrobäcken, Strömmen och Silverbäcken. För Åbybäcken ganska dåligt flöde för årstiden, i Bröttorp hade flödet nästan upphört. Strömmen och Pelnabro ännu inget flöde, Silverbäcken började frysa till och även där nästen inget vatten. Känns att sista chansen för dessa bäckar är om den snö som fallit smälter inom några veckor annars kan vi konstatera att det inte blev någon lek.

 

20160102_121640_resized

Frösslunda nytt grus, blev godkänt

Frösslunda nytt grus, blev godkänt

FrösslundaFrösslunda, naturlig lekplats

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på NÅGOT POSITIVT

  1. lasse skriver:

    Tog en lite titt på bäckstatusen idag, Silverbäcken höll högre vattennivå men isen tillät inget flöde. Åbybäcken hade ett liten flödesökning sen sist, övriga bäckar fortfarande bedrövligt. Ser tyvärr mörkt ut på väderprognosen med återkommande kyla, skulle vi få fortsatt mildväder skulle det sätta fart på flödena. Ibland kommer inte leken i gång för än i slutet av januari.

  2. Klaus K skriver:

    Tror leken kan vara över då vi såg gott om fisk före helgerna. Såvida inte ligisterna lekt fiskare och plockat upp lekfisken. Det sistnämnda vore hemskt/Klaus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *