Frånlandsvind på östra sidan

Provade trots ( eller p.g.a.) den hårda västvinden åter östra sidan. Kan ses som en uppladdning inför cupen att testa sämre förhållanden. Som alltid lite svårkastat med vinden i ryggen, inte de snyggaste linpresentationerna. En kanonstart med hugg omgående, men lyckan blev kortvarig. En gädda på kilot hade svalt 2.0 :an. en försiktig operation med peangen långt in i gapet utan att skada vare sig fingrar eller fisk räddade flugan. Fortsatte med fisket med endast ett försiktigt nyp på en ganska rejäl sträcka som resultat. Såg att vinden hade lagt sig lite och bytte plats till udden som fick lite bättre vind på sig. En rejäl promenad senare fiskade jag mig upp mot udden, inget hände förrän jag nådde spetsen. Ett par försiktiga nafs talade om var fisken befann sig idag. Gjorde ett kast upp mot stenarna, skulle lyfta för nytt kast då jag inte fick upp linan i luften. En blänkare på 2+ hade nypt flugan och simmat mot mig, när jag väl får kontakt drar den stenhårt och sliter tafsen som troligtvis fått någon skada eller knut. Returnerar några kast senare en 45 cm som planades in utan något motstånd alls. Summering, fisket fungerar även vid frånlandsvind. Fisken finns men inte på de vanligaste ställena. Mätte vattentemperaturen som visade 8-9 gr på min termometer, måste kalibrera den då de flesta pratar om vattentemperatur runt 5-6 gr.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.