Ännu en fantastisk dag på kusten!

Efter att ha gjort klart nästan hela att göra listan , ringde jag Lasse och bad han infinna sig inom en timme. Han var lite sugen efter fredagens rapport. Runt fyra begav vi oss ner mot sydöstra Öland för att se om de var hemma? Väl på plats pekade jag ut var jag fick varje fisk i fredags och frågade Lasse var han ville börja. Han tvekade inte och vadade ut på revet, själv gick jag bort ca 300m till ett annat rev. Lite färg i vattnet kändes bra men blev snart lite för bra , så jag fiskade på lite snabbare. När jag kommit in i lite klarare vatten kliver den första på , en blank runt 50cm som returnerades. Fortsätter och har plötsligt en säl på 30m , men kastar in mot land och nu händer det grejer en pigg blankbesa drar iväg ut. Lite orolig för att få båda två ,men sälen vågar sig inte in på ca 50-60cm vatten. Släpper +3:an in mot land för att den inte ska simma rakt i famnen på de nu två sälarna utanför. Känner att det är nog bara att stå still så mister de intresset . och mycket riktigt efter ett par telefonsamtal är de borta. Lasse var en jag ringde och förvarnade , han hade då haft en som hoppat men inte behagade att hugga. Drar senare två till en -2 & +4 , den lilla var riktigt pigg och hoppade upp ur vattnet flera gånger på en 7-8m. Den större hade återhämtat sig bra efter leken och släppte lite fjäll , båda i retur. Ringde Lasse och erbjöd han att gå ner framför mig , men nu hade han returnerat två störste runt 70cm. Han var ännu inte framme på bästa platsen och tackade nej till erbjudandet. Lasse hade två returer till , en blank i retur och en blankbesa. Men tyvärr brände han 5st pga att kroken gått av i böjen utan att han märkt det. Lasse kommer över lite senare och jag har först två fina blanka returer , tänkte behålla den runt 2. Men hade som vanligt alldeles för långt in till land , så den fick simma vidare. Lasse vadar ut och jag drar på en tung pjäs , ser den inte under de första fem minuterna! Hoppas den ska vara blank som de två föregående- Den bjuder på fina rusningar men vill inte komma in , men efter en stund ser jag den grova ryggen. Längden går heller inte av för hackor , men när jag till slut tailar den ligger den över 75cm och runt 4.5-5kg. Den har en liten krok och saknar ett kilo eller två , men en riktigt mäktig havsöring som nu växer på sig. Vi fiskade en halvtimme till utan resultat innan vi begav oss hemåt. Men kan bara konstatera att Öland är fantastiskt ibland! Här kommer några dåliga bilder på den siste i det grumliga vattnet.
Havsöring
Havsöring
Havsöring
Flugan för dagen var Polen 2.0 och Polen orginal , de har tagit stenhårt och jag har lyckats ta tretton av tretton som huggt de här två dagarna. Lasse hade haft bättre statistik om han sett på flugan tidigare…

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Ännu en fantastisk dag på kusten!

  1. oskar skriver:

    Grattis! Vet ni förresten var man kan köpa omeborsten och polen-flugor? Kan ej binda själv och tänkte åka ner till Öland en tur.

    Hälsningar
    Oskar

    • Laxxe skriver:

      Polen flugor har både Flyfishingmaster och Magnus Karlsson. Umö borsten finns bara i orange hos Flyfishingmaster. Du kan beställa hos Magnus både polenflugorna och umöborstar, han har ett antal varianter, vill även rekommendera hans Klymp som är lite tunnare men ganska giftig ibland, http://www.troutflies.se . Kolla även med Johan på Färjestadens Cykelaffär 0485-30074, han har rätt grejor för ölandskusten. Skitfiske när du besöker ön, tänk bara på fredningstider och fågelskyddsområden.
      /Lasse

  2. John H skriver:

    Härligt att det är sånt bra fiske! Körde ett snabbt kvällspass igår och klev rakt ner i happy hour med 4 landade och en tappad på första 20 minuterna. Var någon dragning sista timmen sedan bara. Väntar fortfarande på den där kanonfisken bara men iaf 2st upp mot 2kg igår.
    / jh

  3. Seppo L skriver:

    Fantastiskt roligt detta! Stort GRATTIS till upplevelsen… Hmmm…har ett gäng hemsnidade Polenflugor. Måste jobba färdigt några dygn först men sen så 🙂 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *