Lördagens “Internationella” Kustfiskedag

Alltid när man anordnar ett liknande evenemang som denna så är det väldigt spännande att stå vid träffpunkten vänta och se hur många som dyker upp. Står och skrollar på min väderapp för att försöka få ihop någon form av strategi gällande dagens fiske. Strategi och strategi det vete fanken för jag har inte en susning om vart det ska bära hän idag. Noll koll med andra ord. Här måste jag lyssna närmare på Lasse för det är ju trots allt hans tassemarker vi ska fiska på idag. Det är Lasse K och jag som ska försöka hålla i dagens/årets kustfiskedag. Det tar inte många minuter så ser jag Lasse rulla in till träffpunkten och vi hinner prata ihop oss en smula innan bilarna rullar in. Till min stora glädje så blir vi åtta stycken som ska försöka tampas med dessa svårflörtade höstöringar som Ölandskusten brukar bjuda på under senhösten. Jag tar med mig Esa och hans son Axel till nordöstra Öland och Lasse åker med resterande fyra, oxå till östra sidan fast längre söderut.

Vi val väl igång med fisket kring tiosnåret men efter halvtannan timme så ringde Lasse och undrade om vi känt något samt att de hade förflyttat sig till sundet och närmare bestämt till Raset.

Jag Esa och Axel hade heller inte känt något så vi packade våra fiskeprylar och rullade mot Raset. Väl framme där så hade Lasse redan tänt fyr på brasan så här skulle det minsann grillas korv och inte vilken korv som helst utan givetvis Rosas korv.

Efter att vi inmundigat den goda korven från Rosas så bestämde vi att vi alla skulle stanna kvar på västra sidan. Sälen var en smula nyfiket och kikade på oss lite då och då vilket oxå flaggar för att det kan finnas en del fisk i närheten. Jag stannade med Esa och Axel vid raset och Lasse åkte lite mer norr ut med sina. Klockan 15,00 plingar det till i min telefon. Ser en bild på en finfin öring som Patriks sambo Tina har krokat och som hon håller på att kroka av. Tydligen så hade Lasses grupp haft en del följe som till slut gav en landad fin fisk. Jag och mina gubbar kände inget denna dag. Jag stannade tom kvar till mörkrets inbrott men inte hjälpte det inte. Vänta nu här! Hade jag inte en liten dragning där? Näe det var nog en sten. Suck!

Hur som haver så var denna dag verkligen trivsam. Det var ett toppenhärligt gäng som Lasse och jag fick förmånen att plaska runt med. Fisk kom det ju upp oxå trots mitt gnäll om fullmåne och Lasses flaggande om att barometern faller som en gråsten. Vilken tur att våra gäster inte lyssnade på Lasse och mig. Vilken tur för oss att Tina var med som visade oss alla var skåpet ska stå.

Finland, Island, Öland och från fastlandet Visselfjärda var närvarande idag så visst kan vi kalla denna kustfiskedag för en “Internationell” kustfiskedag enligt Lasse,och jag håller med helt och fullt.

Skitfiske på eder mina damer och herrar!

/ Seppo

I väntans tider vid träffpunkten.
Esa och Axel försöker lura Ölands svårflörtade silver på östra sidan av ön.
Lasse i väntans tider.
Stilstudie på Alrik.
Stilstudie på Axel. Bra böj på spöt här!
Äntligen börjar korven bli klar. Var rädd om min grilltång Lasse.
Från vänster: Axel, Patrik, Esa, Alrik, Tina och Hjalmar väntar på korv.
Äntligen!
Foto: Patrik! Tina med en finfin öring. Blir jag lite avis? Jooo!
.
Vår vackra Ölandskust.
Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *