Helgens pimpelfiske..

Vi bjöd ner Magnus, Andreas och hans son Albin, för lite jakt efter grov abborre. Jag och Lasse var redan ute på fjärden, och hade lite små abborrar. Men det dröjde inte länge innan Magnus visade hur det skulle gå till. 780gr och 1120gr i första hålet! Vi andra hade inga såna kontakter i början, utan Magnus fortsatte… En stund senare är Pelle Klippinge på plats efter att först ha varit på en annan fjärd med riktigt bra fiske. Dock inga riktigt stora, men dem fick han strax se och fotografera. För Magnus kommer först med en på 1560gram till vägning. Efter den returen kommer Magnus med en ny gris för vägning, på 1620gram! Här tog han nytt pb två gånger efter varandra, det gamla från Hillen låg på 1540gr. Själv fick jag en retur under kilot och Andreas en på 1020gr (pb). Magnus och jag går till ett nytt ställe, men här var det bara smått. Men när vi kommer tillbaka har Lasse äntligen fått upp en över kilot. Lasse och jag drar nästan samtidigt var sin 750 respektive 800gr. Innan vi ska avsluta hittar Magnus ytterligare ett hål med två fina abborrar, 1000 och 940gram. Vi kunde summera en fantastisk dag med 11 abborrar över 750gr.

På söndagen fick vi besök av Jocke och Tommy från Västervik/Norrköping. Även Andreas och Albin kom ner igen från Jönköping. Nappade bra från början men mest mindre 1-3hg. Men efter en stund har Albin dragit sin största och första abborre på pimpel, 940gram! Jocke som har ekolod sitter och tittar på alla abborrar som inte vill hugga. Jag skulle bli väldigt frustrerad av att se dem låta bli balansaren. Men Jocke fick två riktiga ekon som reste sig från botten, båda tog var sin balansare! Vi hörde svordomar över fjärden om de långa gröna… Innan detta har Lasse tagit ett nytt pb på 1600gram! Andreas och Albin lämnar för hemfärd efter grillningen, vi andra fortsätter fiska. Lite trögare till en början, men de mindre börjar nappa. Till slut är det min tur, har en känning och och nästa sekund drar det i bra. Returnerar en på 1250gr och snabbt en liten. Men sen kliver det på en riktig gris, har den i hålet tre gånger utan att få upp den. Det är det största jag sett, och arg är den. Men tyvärr går pang-länken av!! Den här hade jag verkligen velat väga! Tycker ändå jag garderat mig väl med 0.17 fireline, med en meter 0,45 flourcarbon mot balansaren. Ska kolla om det finns grövre eller något annat att använda?

All abborre över ca 5hg har gått i retur, men vi har valt att behålla matfisk mellan 2-5hg. Inga stora mängder men några måltider, för abborren är en fantastisk matfisk! Vi ska försöka komma ut några gånger till i veckan innan isen blir allt för porös och dålig i det varma vädret. Så chansen finns fortfarande att komma över 2kg på balanspirk!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *