Strömmen etapp 2.

Idag körde vi den nedre sträckan mot mynningen. I det som en gång var Borgholms kommuns bästa havsöringsbäck! Men sen dess stortid, går den nu en riktig kräftgång… Frågan är om den kommer att komma igen? Med tanke på allt vatten som ska bort uppströms 925:an. Vi gör i alla fall ett nytt försök med grus längst ner innan det öppnar upp sig mot strandängarna. Det har inte varit något lekgrus att leka i, utan häll och större sten. Nu gjorde vi några stopp på hällen, samt flyttade undan lite större sten i bäcken upp/nedströms. Vi fick ihop 18 nya platser för lek. Bäcken är ganska smal på sina ställen så en skopa räckte på de flesta platserna. Nu hoppas vi på regn och att vi kan få en stigning i december! Tackar Andreas, Johan A och Lasse för ett väl utfört fiskevårdsarbete! Här kommer några bilder från dagen.

Mannen myten legenden!
I väntan på nästa skopa grus.
Död ved inget som saknas i denna bäcks nedre del!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *