21 nya platser i Penåsabäcken!

Igår körde vi nedre delen mot mynningen. Tack vare en fantastisk markägare, Mikael och hans grabbar. Blev det vår i särklass enklaste fiskevårdsåtgärd, 21 platser på 4,5 timmar!! Ett stort tack till er som ställde upp och rakade ut gruset och la ut lite större stenar i bäcken. Som ni ser på bilderna fanns det inte en vattendroppe på denna delen. Det var dock lite vatten på den delen vi gjorde förra året. Vi har ca 15 ton grus kvar som vi tänkt kolla om vi kan få i västra sidan av 925:an. Vi har hört att det leker på den delen, och ska kolla i höst/vinter. Annars tar vi det till någon bäck i närheten. Här kommer lite bilder från gårdagen, vi börjar med en gruppbild på de som hjälpte till.

Dagens hjältar!
Experthjälp
Nyfikna besökare
Arbetsledaren kom med på bild 😉

Nu ser vi fram mot helgen 19-20 september, Åbybäcken etapp 3! Här kommer det inte gå lika lätt, så vi är väldigt tacksamma för all hjälp vi kan få den helgen. Välkomna!

Det här inlägget postades i Fiskevård, Klubbnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.