BOMTUR eller BONNTUR

Hård frånlandsvind på östra sidan är inget jag har sett som positivt, men efter att lyssna på våra duktiga danska fiskevänner som oftast föredrar frånlandsvind så har jag börjat tänka i fler banor. Stack direkt efter jobbet eftersom fiskesuget var stort. Soligt men blåsigt, vindriktningen fungerade bra även med den vindkänsliga flytlinan så det blev valet. Upptäckte ganska snabbt att val av plats var rätt då en 3-4 kilos gjorde ett fint turisthopp inom en flugkastlängd. Flera försiktiga nyp i flugan talade om att man var hemma, blev mycket testade med olika flugor. Liten Umöborste gav bar försiktiga nafs, 2.0-an resultatlös tills jag satte på upphängare. 2-plussare plöjde ytan men gick inte att lura. Till slut gav en Klymp resultat i ett vildsint hugg av en 52:a. Dagen var räddad, även om fisken var i fin kondition valde jag att returnera då siktet var satt på lite bättre matfisk. Enkelt att returnera då kroken lossnade vid slaklina, behövde bara putta till den så kunde den simma ut igen. Gick över sträckan igen men då verkade strömmen flyttat sig så det blev resultatlöst. Gjorde en liten förflyttning för att leta efter nya fiskar , men efter någon timme utan kontakt och solen försvann ned mot horisonten började tanken på hemfärd och middag påminnas. Oftast då man slappnar av och inte hetsar brukar det ge utdelning, denna dagen var det så. Hugget är lugnt och tungt, det där speciella ljudet då fisken bökar i vattenytan som påminner om min gamla utombordare är så härligt då det talar för lite bättre storlek. Efter en stunds bök så lugnar det sig vilket gör att jag kan vada tillbaka mot land, ibland blir man förvånad hur lugn fisken är då man leder den mot land på lång lina. Denna gång håller turen i sig, många gånger har man tappat fisk precis innan man ska landa den. Ganska odramatiskt att stranda den, sätter foten under buken och skyfflar upp den på land varvid flugan lossnar . 3400 g och 67-68 cm visar måttband och våg, ganska nöjd då flugfångad över tre inte händer varje dag. Vid hemfärden efter en halvmil kommer jag ihåg att jag la elnyckeln till bilen på taket, terrängkörning mm borde betyda att det är omöjligt att hitta den. Kollade för säkerhets skull på taket trots allt, bonnturen visade sig gälla heldag.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *