I pausen mellan vindarna

SMHI och DMI lovade en lucka med lite lugna nordostliga vindar, det räckte för att köra igång fiskesuget. Svag pålandsvind på östra sidan betyder öring nära land, det gäller bara att hitta varmvattenstråket. Sagt och gjort när diverse bystädningar var avklarade hämtade Niclas upp mig vi 12-tiden. Väl framme såg Östersjön så där inbjudande som den alltid är när svaga vindar och öppen horisont i solglitter råder tidigt på våren. Träffade några av de trevliga markägarna vars väg vi brukar köra ned på, prat om fiske givetvis blev det och kanske värvade vi en ny medlem. Min favoritplats blev första försöket men efter vadande och kastande i det ganska grumliga vattnet gav jag upp och gjorde en liten förflyttning. Nu hade vinden ökat lite så det bildats en liten ström av varmare ytvatten i vilken jag koncentrerade fisket i. Givetvis tittade sälarna till mig nyfiket under ganska lång tid, men sånt får man leva med. Tog inte lång tid innan den så härliga stramningen i linan kändes, av knyckarna att döma så är det lekfisk och mycket riktigt för efter några odramatiska minuter kunde jag kroka av en ganska långsmal men blank 52 centimeters fisk som okritiskt nöp min Umöborste i strl 6. Ringde Niclas som också returnerat fisk, alltid kul om alla lyckas. Fortsatte fiske och efter några minuter sög det till lite mer ordentligt i spöt, ettrigt hugg och snabba rusningar skvallrade om fisk i bättre kondition, till slut fick den ge sig. En snabb koll på 50cm-strecket på spöt gav runt 50 så bättre fria än fälla, ska man ha matfisk så anser jag att runt 2-4 kg är optimalt. Känner också att det blivit bra mycket varmare om benen så jag har nog hittat rätt. Fortsätter och fiskar av de sista metrarna innan stenskravlet och nummer tre hakar på, mycket tyngre knyckar skvallrar om lite större storlek. Men ser också att det skimrar lite om sidan på fisken samt de ganska lugna knyckarna säger mig att det också är lekfisk. Krokar snabbt av en 55-centimeters ganska trind och blank men med det där skimret som betyder att den lekt för några månader sedan. Avbryter för lite fika och snack, Niclas hade bränt en liten blänkare . Nytt försök på samma sträckor men nu hade strömmarna flyttat längre ut så sista timmen innan vinden började friska i blev resultatlös.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *