Igår var det exkursion på Öland!

Allt började med en föreläsning av Christer Borg på Skälby i Kalmar på måndagskvällen. Det var naturskyddsföreningen i Kalmar län som var arrangör. Vi har haft kontakt och haft hjälp av Christer med skrivelser till mark & miljödomstolen angående vatten uttag i Silverbäcken/Strömmen. På sportfiskemässan i Jönköping träffade vi Christer och bjöd in han till Öland och en guidning i de Öländska bäckarna. Nu blev det möjligt i och med hans föreläsningar runt om i Sverige. Det var samling vid bron i Frösslundabäcken 9,00. Jan Herrmann började med att håva i bäcken för att visa vad det finns för olika djur som lever i bäcken. Här hittades gammarus, gråsuggor, nattsländor och en otroligt massa knottlarver som satte sig direkt på botten av fatet. Sen tittade vi på lekplatser och gick en bra bit längs den naturligt meandrande bäcken. Efter den bytte vi till Åbybäcken för att visa en rejält dikad bäck. Jan Herrmann började här med en provtagning av djurlivet, fanns mest gammarus och fjädermygglarver. Nu kan jag glömt någon sort som hittades, minnet är ju kort… Vi visade på riktigt stora lekplatser, samt några havsöringar som fortfarande var kvar i bäcken. Vi hade en mycket trevlig dag med mycket frågor och diskussioner om allt möjligt som kom upp under dagen. Vi avslutade med kroppkakor innan det var dags för Christer att ta bussen till Västervik och nästa föreläsning. Vi tackar alla för en fantastisk dag vid de Öländska bäckarna!

Det här inlägget postades i Fiskevård, Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.