Höstens lek räddad i Penåsabäcken!

Idag var vi i Penåsabäcken på sydöstra Öland. Vi var fyra som verkligen fick slita idag, vi började med ca 300m skottkärrekörning. Det blev kortare att köra ju längre dagen gick och efter 16 var vi klara och packade ihop. Men det känns i kroppen efter mer än 10ton hamnat i bäcken! När det var kalkstenshäll gick det bra att köra, men det var inte det hela vägen. Det blev totalt 16 nya lekbäddar, de flesta på en kort sträcka på lite mer än hundra meter. Här har vi bäst förutsättningar för att gruset ska stanna kvar vid en riktig vårflod. Hade vi lagt det direkt på kalkstenen kunde allt legat utanför mynningen i vår? Det fanns även lite större sten som kan hjälpa till med ståndplatser för de små i vår. Då bäcken var nydikad var det ett måste att få i nytt lekgrus, annars hade vi tappat ett år i bäcken. Vi får tacka markägarna för ett riktigt bra samarbete! De informerade oss om en kommande dikesrensning och ringde sen och berättade att det var klart så vi kunde dra igång. Här kommer lite bilder från dagens fiskevård.

Lasse sa det var ca 10cm vatten, men som tur var hade Johan med sig vadare!
Här är de som jobbade idag , främst Johan & Sally, Lasse K och Lasse S längst bort på bilden.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Höstens lek räddad i Penåsabäcken!

  1. Dan Thuresson skriver:

    Hej…Ni gör verkligen ett storartat jobb…..
    DanThuresson
    Sölvesborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *