Silversked för storborren!

Jakten på storborren fortsätter. Aveline och jag har ett litet projekt med att försöka tillverka skeddrag i ordet rätta bemärkelse. Det har visat sig att vårat lilla projekt fungerar ganska så bra faktiskt dessutom är det väldigt roligt måste jag säga. Jag ska inte bli långrandig för det här är inte raketforskning utan det enda man använder är gamla kasserade kaffeskedar/teskedar, några borr, en såg, sandpapper eller fil och lite färg. Krok och fjäderringar får man kanske investera i.

Så här går det till, givetvis så om det är någon som vill ha en djupare beskrivning så hojta till i så fall här i kommentarsfältet.

Skitfiskesommar önskas 

/ Seppo

Lämplig kasserad tesked, här på bild en sked i silver.

Sågas av precis ovanför skeden. Tänk på att borra hålen först innan du sågar av Skeden lite lättare att hantera när du borrar. Slutligen putsar jag till med fil eller sandpapper där jag sågat.

Borr som jag använder är 2mm, 4mm och 6mm. Stora borret är endast till för att grada med. 2mm för lekande och 6mm för fjäderringen.

Jag brukar alltid använda det jag hittar i mitt garage. I det här fallet några gamla spray burkar. Aveline använder vanlig färg till sina skeddrag med lite längre torktid men å andra sidan vad gör det.

 

Så här ser resultatet ut av en delad sked. 

Vikt utan krok och lekande, ca 5g.

Vikt med krok och lekande ca 6,5g.

Här lite skedar för test. Gången på dessa är förvånansvärt bra måste jag säga. Trekrok  som jag använder är Strl 6, som jag tycker verkar fungera bra. Borren med!

 

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Silversked för storborren!

  1. Simon skriver:

    Hej!

    Var på Öland i Juli förra året och provade då både hamnen i Färjestaden och Mörbylånga. Det var stendött, provade jigg, spinnare, bottenmete. Allt jag lyckades kroka var en liten id. Är det dåligt fiske i hamnarna eller vad gjorde jag för fel? Var ute efter abborre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.