Jaktstart på storborren!

Skriver i dagboken 10/6-17: Revsudden och Svinön!

Klockan är vid elvasnåret när frugan och jag plockar upp Adrian i Kalmar. Målet idag var att spinnfiska efter Abborre samt eventuellt efter gädda. Efter 20 minuter så landar vi vid Revsuddens vackra hamn. Otrolig vacker plats detta. Har nog inte varit här på över tio år men lika vacker var hamnen fortfarande som jag mindes den. Det som är mest slående här är att Öland ser otroligt nära ut när man står på piren. En overklig känsla men ack så njutbar denna dag. Vi alla stod väl och stirrade i en kvart på ön innan verkligheten knackade på igen. Frugan och jag fiskade med UL-prylar medans Adrian hade lite grövre grejer. Vi fiskade väl ett par timmar vid hamnen innan vi tog en välbehövlig fika. Inte en känning så långt varför vi bestämde att vi gör sista timmarna vid Svinön. Väl framme så byter jag från jigg till min favorit som är en Mepps 3:a i mässing. Denna Mepps brukar fungera till vilken rovfisk som helst. Vi fiskade väl en timme när det klev på något på min Mepps. Det blänkte till i vattnet vid huggögonblicket så först trodde jag det var en sjöörret men när mitt UL-spö böjde sig lite väl lojt så förstod jag att det var en Id som klivit på. Härligt gung på UL måste jag säga. Landade en fet och fin kilos Id som vackert fick simma tillbaka. Vi kände inget mer så vi packade ihop vid tresnåret och åkte hem. Nu är jakten på storborren igång.

Skitfiske på er alla!

Vackra hamnen på Revsudden med Öland i bakgrunden.

Liten fikastund.

En kilos Id på väg in.

Givetvis så ska det krånglas lite först.

Äntligen en lite lugnare Id eller Ort som man säger här på ön.

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.