Det nappar i Filippinerna!

Skriver den 17/4-17 Boracay Filippinerna i dagboken. “Bara”! 30 grader klockan sju på morgonkvisten. Robert, frugan och jag är uppe med tuppen för nu ska vi ut på några timmars fisketur. Vi kommer att åka ut med en typisk Filippinsk båt “Bankabåt” fast modell mindre. Vi har haft svårt att komma ut tidigare på grund av att en tyfon har visat sitt intresse. Jag ville komma ut och fiska som lokalbefolkningen brukar göra och så äntligen så får vi prova på detta fiske. Utrustningen är en mycket gammal variant av haspelrulle fast det är ett plaströr på ca 150mm eller en trädbit som man hasplar på linan för hand. Linans grovlek är i det här fallet nylon 0,45mm, krokstorlek 6 (2st) rostfri. Som sänke har man armeringsjärn uppskattningsvis ca 40-50g som linan knyts fast på armeringsjärnet med gummisnoddar (fastnar sänket så blir man inte av med krokarna). Betet är skalade färska småräkor.

Väl ute på revet så släpper jag ned mitt bete till botten och lyfter upp den ca en meter från botten. Det tar inte många sekunder så känner man fisk. Nappar hela tiden för Robert och mig men oj va svårt det var att kroka dessa vad det nu är för något? Måste säga att det var väldans roligt fiske men visst skulle jag ha velat haft ett fiskespö. När fisken rusade så fick man passa sig noga att inte linan var snodd runt fingret eller tårna. Bra drag i fisken här. Vår guide berättade att dom fiska även större fisk på detta viset. Ja han har fortfarande kvar alla sina fingrar om någon skulle undra. Det finns jättemycket att skriva om denna fisketur men det får bli vid ett annat tillfälle. Jag och min familj kommer bergsäkert att återvände hit och då åker även flugspöt med det är ett som är säkert.

Nu mina damer och herrar blir det sikfiske och sjöörretfiske för hela slanten.

Skitfiske på Er!

En hink med “haspelrullar”

Lite suddig bild men så här ser hela fiskeutrustningen ut agnat och klart.

En “vitfening” som dunkade på bra. Har inte en susning vad fisken heter. Det nämndes men inte fanken kommer jag ihåg det.

Den här drog på bra. Var stundtals lite orolig för mina fingrar. Frugan säger att fisken heter Panet. Precis ovanför ögonen har den en ca 10-15cm lång antenn. Undrar varför?

Stilstudie på Robert. Frugan solade och fotade.

En liten Bankabåt som lokala fiskare använder sig av.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *