Risvasar på plats igen!

  • Lite sen mötte jag upp Andreas i Borgholms hamn, för dagens fiskevårdsprojekt. Vi hade fått ihop 21 julgranar som sattes ihop två och två, innan de sänktes med kalksten. Vi fick först börja med att hugga upp hål i isen där vi tänkt få ner risvasarna.

    Allt gick riktigt bra, tog ca 2 timmar att få allt på plats. Det behövdes verkligen, då botten är som ett salsgolv efter muddringen. Så de här 11 risvasarna blir både skydd och lekplatser inom kort. Så här ser det ut när vi sänkt och tryckt in dem under flytbryggan.

    Nu ligger det bara under den västra bryggan, men får vi tag i mer julgranar kanske vi kan lägga några under andra bryggan med? Men då får det ju inte bli mer kyla, isen var mellan 4-7cm i hamnen. Tack till er som skänkt granar och tack till Borgholms båtklubb för lån av bryggor.
Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.