SPÖHÅLLARE

Alla har inte bil som rymmer obrutet spö vid transport mellan fiskeplatserna. Att köpa en spöhållare med sugfot är en lösning, en annan är att tillverka en själv.

I och med att man är både händig och har tillgång till verktyg är det ganska lätt och billigt att tillverka en själv.  I materialväg behövs, lite rörisolering av neoprenmaterial, lite krokar, muttrar/brickor. Två rör eller lastbågar som fästes på taket samt lite elastiskt snöre från sybehörsaffären , total kostnad ca hundralappen.

Arbetsbeskrivning, för varje fästpunkt borras 3 hål med centrumavstånd ca 130 mm. I mitten monteras en krok med brickor och muttrar, på båda sidor monteras på liknande sätt två stycken öppna öglor, mellan krokarna monteras rörisoleringen, jag använde en som är öppen med förlimmad tejp.  I mittenöglan fästes två stycken i hopknytna band, längden anpassas så trycket på spöt blir lagom. Visar lite beskrivande bilder, själv gjorde jag en dubbel uppsättning som rymmer minst 4 spön. Fördelen med dessa hållare är att dem kan sitta kvar eftersom stöldrisken sjunker drastiskt, ytterligare en fördel är att risken att lossna   blir minimal.

20151123_170149_resized 20151123_170136_resized 20151126_125418_resized

 

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på SPÖHÅLLARE

  1. lasse skriver:

    Har testat konstruktionen under en vecka. Har upptäckt en svaghet med infästningen/säkringen av handtaget på den främre hållaren vid högre farter och hård vind. Kostade mig ett brutet spö då spöt lossnade. Kommer att komplettera med en lite säkrare låsning av främre fästet.

  2. Seppo skriver:

    Härligt Lasse! Ska pula ihop en liknande omgående

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *