Rapport från Team mellersta Öland.

Lördag:

Fredrik och jag började lördag morgon med att testa västra sidan, där Fredrik fick 3 st godkända på raken förra året. Tyvärr gick det inte att upprepa bravaden p.g.a. för mycket gräs i vattnet, så vi åkte över på östra istället. Första udden var redan befolkad, som tur var inte precis där vi skulle fiska, fin färg i vattnet och bra vind men ingen öring hemma så vi bytte till udde nr 2. Bra fart i vattnet och vi fiskade av sträckan växelvis, jag vadade ut till en bit till en revknöl och fiskade “solfjäder. Efter en stund ska jag lyfta betet ur vattnet när det från ingenstans kommer en öring som skjuten ur en kanon, den bommar betet och vänder blixtsnabbt, ryggen på den öringen var något i hästväg, vill inte spekulera i hur stor den egentligen var men bilden av den sitter nitad på näthinnan.

Adrenalinstinn fortsatte jag fiska sträckan som en galning men utan resultat… får samtal från Cykel-Johan som har stängt butiken och är på väg ut till sydöstra. Efter ett tag ska jag ta fram mobilen och ringa Fredde som har knatat iväg en bit, INGEN telefon i fickan, jag har efter avslutat samtal med Johan stoppat telefonen bredvid fickan istället för i den… efter några väl valda ord och några tafatta försök att hitta telefonen i vattnet väljer jag att ta bilen och åka till första udden igen. Fredde stannar kvar, nu krävs lite planering då vi endast har en bil och en telefon, vi bestämmer en tid då jag ska hämta upp honom (har ju ingen klocka så jag får gå till bilen med jämna mellanrum för att kolla tiden 🙂 ). När tiden är ute åker jag för att hämta Fredde, han är något uppjagad då han också haft följe av “besten”, han såg den under lite längre tid än mig och försökte hålla betet i vattnet så länge som möjligt, men inget hugg.

Vi åker till stugan för att ladda batterierna, Cykel-Johan rapporterar att de haft kontakter på sydöstra, en godkänd tappad p.g.a. linbrott, surt. Han rapporterar även att han stött på fiskare som inte respekterade att en fiskeplats var upptagen, finns gott om plats ingen mening med att trängas.

Söndag:

Fredde och jag kunde inte släppa den öring vi såg på lördagen så vi lägger 4 timmar på samma sträcka, Fredde brände ganska omgående en under minimimått men det var allt, bra vind men till skillnad från lördagen så var det kristallklart vatten. Vi åker över till västra men där var det både kristallklart och vindbrist, fiskar en sträcka ändå och jag har en liten som följer. Fredrik börjar känna sig sliten och bryter med tanke på den bilresa till huvudstaden som han hade framför sig. Jag börjar också känna mig sliten men väljer att åka över på östra sidan för ett sista försök, “smack” första kastet ger en öring på 1750g, mycket pigg och bjuder på en del luftakrobatik, silverblank med vit buk, men ser lite smal ut, men den får följa med hem till frysen. Noterar även att något annat rovdjur gjort ett försök att fånga denna öring vid ett tidigare tillfälle, den hade relativt djupa revor på stjärtspolen, säl?.

Är lite tveksam till om Öringen kommer klara fulton. Den räcker hur eller hur inte till pallplats, så jag bestämmer mig för att bryta och åka hemåt, måste bara kolla med Cykel-Johan först om de fått något, så jag inte pajar lagtävlingen genom att smita hem. Johan rapporterar en del kontakter på västra, men inget godkänt, han är också på väg hem p.g.a. sjukling i resesällskapet.

Jag bryter och rullar hemåt, vi tackar för den här gången!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.