Färre idag , men rätt havsöring till slut.

Efter jobbet bestämde jag med Lasse att vi skulle se om det fungerade lika bra i sydostlig vind? Vi var på plats runt 17.00 och valde att låta hotspoten vila lite. Lite mer liv i sjön och inte helt kristallklart kändes riktigt bra. Vi delade på oss och tog var sitt rev och började fiska. Vi hade båda några dragningar , jag bytte till Polen original som är lite mer diskret. Redan på andra sidan revet satt första en blank 1.5kg som gick i retur. Tio minuter senare sitter nästa runt kilot som hoppar som en galning. Fiskar vidare och ännu en runt 1.5kg returneras. Har en i samma storlek som kommer med in men som missar flugan precis när jag lyfter. Jag släpper ner flugan och den tar den direkt , men hinner inte kroka innan den spottat ut flugan. När jag avslutar revet drar det på en stark blankbesa +3 som sen simmade vidare. Byter rev men på väg ut går sälen in bland stenarna , och jag vänder in igen. Lasse som är på väg tillbaks har haft sälen inom kasthåll och gav upp där. Jag fortsätter lite längre bort och efter en stund kommer ett mms från Lasse med en grann havsöring. Jag går tillbaka och börjar fiska norr om Lasse men inget mer ikväll. Vi avslutar nöjda med att äntligen hittat en grann pjäs. Lasses havsöring väger 4.02 och är 71cm lång , fulton 1.12 på den som nu kommer att kallrökas till midsommar!
Lasses formkurva är på väg upp inför Havsöringcup 2015!
Havsöring
Vattentemperaturen pendlade mellan 10-14 grader och
havsöringen gick bet på en Polenfluga original!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Färre idag , men rätt havsöring till slut.

  1. Seppo L skriver:

    Lasse kan sin Havsöring det är ett som är säkert men nu är det ju bevisligen så att han har landat sin 4+ redan och min simmar fortfarande och bara växer och växer och växer tom till lördag. Hmmm undrar om den fortfarande står kvar vid den tredje stenen norr om sandgropen. Spännande…Nej nu måste jag binda upp fler Polenflugor med grizzlystuk, Omöborstar och Albyminkar. Skitfiske på er alla och jag hoppas vi synes vid sjöen den 17-18 april.
    Stort GRATTIS Lasse till denna fina sjöörret……
    Ps Måste bara kolla först så att min mor “inte” hittat någon mask..He,he…

  2. Andreas skriver:

    Jävligt grann fisk! Grattis, du får se till att göra plats i bokhyllan Lasse :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.