Ute på tunn is!

Kände suget efter lite abborre i Kråkelund och kollade av med Pelle i Påskallavik. Pelle trodde det var ok med isarna på de inre fjärdarna , så jag tog med Andreas och Seppo på en tur. Vi plockade upp Pelle på vägen och åkte till ett av hans heta ställen. Såg fint ut när vi kom fram , men när Pelle gick med isbillen så hade vi lite mer att önska av isen. Den låg mellan 3-10cm , så vi smög längs med land. Som om det skulle hjälpa det var över 2m djupt 5m från land, men det kändes bättre. Ju längre dagen gick ju längre vågade sig Andreas och Pelle ut på fjärden. Medans jag som tungviktare höll mig till kanten ihop med Seppo. Några gånger fick jag backa tillbaka när det började spricka och knaka , då var man inne på ca 3-4cm.
Abborre
Abborre
Abborre
Abborre
Abborren var på hugget med en gång och högg ordentligt , men lugnande ner sig efter en stund. Trögt med bara en eller två abborrar per hål , men också några utan. Vi tog och gjorde en paus och grillade lite korv och pratade om allt från pimpel till havsöring.
Rosas korvar
Efter vi ätit oss mätta gjorde vi ett nytt försök , abborren var lite mer i tagen nu och det blev bara bättre och bättre innan det började mörkna. De sista hålen vi borrade var abborren verkligen på hugget. Vi hade en fantastisk premiär på abborrepimpel i Kråkelund. Och hoppas att mildvädret tar bort snön på isen så den kan frysa på lite bättre till nästa gång? För tillbaka ska vi! Men till er som ska dit nu PASSA ER FÖR DEN FÖRRÄDISKA ISEN, ojämn tjocklek är bara förnamnet!! Så isdobbar , kastlina och isbill är ett måste!!!!
Abborre
Abborre
Abborre
Abboren vi behöll till mat låg runt 250gram , de små fick simma vidare. Och de riktigt stora var inte på hugget , utan de tar vi nästa gång!? Tackar Pelle och Seppo för de fina bilderna!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.