Knakade inte!

06,00 Morgonkaffet färdigputtrad. Läser Ölandsbladet och kollar på min väderapp som talar om svaga vindar i stort sett hela dagen(typiskt). Nja vid tiosnåret en liten antydan till nordostliga vindar på knappa 3 m/s, så en smula hopp finns. Det får bli östra sidan med tanke på en möjlig nordostan. Kommer fram vid sjubläcket och sjön är spegelblank. Denna morgon tog jag även med mitt gamla spinnspö. Ett 6fot Arjonspö av Cane och en Recordrulle 1700. Tänkte i mitt stilla sinne att det vore trevlig om det här gamla spöt fick knaka lite. Fiskade av mina “säkra” kort men inte en stöt på skeddraget, gjorde samma sak med flugspöt och inte en dragning. Tja tänkte jag, jag kan väl fota lite och fika medans jag väntar på att det ska blåsa upp en smula. 09,30 började vinden blåsa lite mer från nordost så då var det bara att ta det gamla spöt. Betade av samma sträck men denna gång så hade jag ett par stötar. Gick till bilen och bytte till flugspöt och se på fanken så var första returen krokad. Fiskade en timme till och nästa retur klev på. Jag blev bjuden på fina hopp av dessa returer som var feta som julegrisar. 11,00 Var tvungen att ge upp, givetvis när dyningarna börjar bli bättre men jobbet kallar så det är bara att packa ihop prylarna. Inget knak i mitt gamla bambuspö denna gång men nära var det.

/ Seppo

Morgonfiske 036 copy

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.