Helgens träff i dimmans tecken

Inledde helgens fiske på torsdagskvällen med ett besök hos Magnus (Gemla) och hans kompisar som huserade i Sjölunden. Vi diskuterade flugor och taktik inför helgen, oturligt nog kom jag direkt från matbordet så jag hade svårt att  besvara gästfriheten fullt ut. Killarna hade haft en tuff dag med många mil i bilen för att hitta fiskbart vatten i den hårda NNO vinden, fredagen lovade syd-sydostliga vindar vilket borde ge bättre resultat. Fredagen var ändock ganska trög, endast tre fiskar blev resultatet för gänget. Fredag kväll anslöt Stickan och jag oss till Seppo som redan gjort sig hemmastadd i stugan. Några timmar senare dök Tommy och Jocke upp från Gamleby med fulla matkassar. Kvällen avslutades med sedvanlig spis kryddad med god dricka, rövarhistorier blandat med gemytliga trakasserier som traditionen bjuder.

Lördagsmorgon var förväntningarna stora, tyvärr så var fisket förvånansvärt trögt. Seppo och Jocke koncentrerade sig på Äleklinta-Sandviksträcken vilket också gav resultat i en retur. Magnus gäng rapporterade tre fiskar, medans vi irrade runt på norra delen av sundet. Sista stället var det mest lovande med frisk vind och fint grummel, ändock blev resultatet endast några dragningar i min fluga och två returer för Tommy.

Söndagen öppnade med dimma och svaga vindar vilket fick Tommy och jag att sikta på östra sidan.  Chokladbrunt var färgen i vattnet, ändå  fiskbart men ett h…vete att vada. En dragning i flugan hos Tommy var inte mycket att skryta med så vi bytte till västra sidan. Äleklintarevet fick sig en ordentlig överfiskning där Tommy la linan över en fisk, fin sydvind men förbaskat klart vatten. Dagen avslutades med ett nytt besök på östra sidan, fin dyning/ frisk vind och grummel, Tommy tappade en gränsfisk i brytningen på udden vilket fick bli avslutningen på helgen. Jocke lyckades till slut landa en 53 cm öring vilket blev vår enda godkända, titeln bästa fiskare var det inga problem att utse. Magnusgängets resultat blev en retur denna dagen, sammanfattningsvis en av de sämre fiskehelgerna.

Summering- Trögt fiske en godkänd, 5 returer samtliga av gästerna. Trevligt umgänge- god mat. Inte det bästa på väderfronten, men det gav mersmak och ser fram emot Havsöringträffen till helgen.

Tack Jocke, Tommy, Stickan och Seppo för en trevlig helg.                                                    Lasse och Stina i Källahamn för det perfekta boendet, nära till alla heta platser.             Samt Magnus Karlsson på Troutflies.se för alltid välbundna flugor.

SAMSUNG SAMSUNG

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter, Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Helgens träff i dimmans tecken

  1. Jocke skriver:

    Tack själva grabbar, mycket trevligt som vanligt! kul att pricka in formtoppen när man besöker eran vackra ö 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.