Nu väntar vi på regn!!

Idag tryckte vi i det sista lekgruset i Pelnabrobäcken , 12 ton var det i högen. Med Tobias lastmaskin gick det som en dans , 4 timmar så var allt i bäcken. Vi har Tobias att tacka för en otroligt smidig fiskevårdsåtgärd , särskilt när man tänker tillbaka på Silverbäcken! I Pelnabro har vi nu 49 nya lekplatser med 62ton lekgrus , känns riktigt bra! Det vi saknar är regnet som kan fylla på i de pölarna som håller små öringar sen i våras. Prognosen ser bra ut i veckan , hoppas bara den håller? Sen ser vi fram mot att få följa havsöringen i höst/vinterns lek , brukar vara väldigt sent på Öland (dec-jan). Tidigast om fem år kan vi se resultatet på åtgärden vi gjort. Arbetet är klart här , men nu börjar vi med att inventera och övertyga nya lantbrukare/markägare i andra bäckar på ön. För vi måste ju ha ett par projekt klara till nästa säsong , för vi vill ju inte vara arbetslösa nästa år! Dagens grusare var Andreas , Göran , Johan B , Lasse , Robert och Stickan.
Fiskevård
Fiskevård Pelnabro

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.