Trollingtur i Kårehamn

Har inte haft i båten på över två år och kände lite oro att allt inte skulle vara ok. Men oron var inte nödvändig , batteriet var fortfarande fullt och motorn startade inom ett par sekunde. Ja Hondas (-00) gamla förgasarmotorer är en fröjd , den har gått som en klocka! Trailade i efter 8 och startade upp. Dagens gastar var Johann SR och Karli som såg fram mot en lugn dag på sjön när prognosen visade 2-4ms. När vi kom ut till de första markeringarna slog vi av och jag började sätta riggarna. Problemet visade sig vara temperaturen , fishhawken skickade upp 13 grader på 30m! Inte förrän på 45m hittade jag ca 7-8grader , men helst hade jag velat ha runt 5grader på betet längst ner. Lite jobbigt att fiska på detta djupet , men det var bara att gilla läget. Men ett trassel blev det bara , det vara Salsaflashern som hämtat in apexen över. Vid tolv kom Johan B ut med Tobias B och en gast till. Vi låg i det området där de fått lax innan och det såg bra ut på ekolodet med betesfisk. Ett spö löste men krokade inte , lite mycket löslina på det djupet? Det började blåsa upp mer och efter tre plockade vi upp och gav oss in. Vinden var nu uppe i 7-8ms mot prognosen som visade lugna vindar hela dagen. Vi trailade upp och avslutade med en räkmacka hos Tomas på Kårehamns havskök. Johan och de andra bytte utrustning och jerkade gädda istället. Nästa gång får det allt vara lite kallare i vattnet , men gott att vara ute igen. Det är en riktigt skön känsla att ligga där ute och fiska!
Trolling

Det här inlägget postades i Trolling och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Trollingtur i Kårehamn

  1. Seppo.L skriver:

    Härligt att läsa detta Niclas! Inte helt fel att göra en trollingrunda. Något som oroar mig en smula är att Johan började med gäddjakt. Måste nog ut för ett nytt gäddpass för att kunna landa metergäddan. Nu gäller det att ro hem skjortan……………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.