För Östersjön Öland Öringen – Klevabäcken

Söndagmorgon. Samling för att köra ned det grus som var kvar. Samma grusrallarväder som under gårdagen. Ränna, pallhögar, spänger, allt var färdigriggat. Johan “Bagdad-Bob” lastade grus, precis som under gårdagen.

Klevabäcken Havsöring 2014

Så när första grusleveransen kom kunde närvarande grusabstinenta rallare sätta igång.

20140831_094952 20140831_095212

Grusningen rullade på bra. Precis som gruset i rännan. Hörselskydden var på. De som skötte skottkärrorna på slutet av rännan, hade dock behövt både hjälm, visir och suspensoar när stenar kom flygande som projektiler på sidan och ovanför rännan. Gruset räckte till två och en halv grop mot planerade fem planerade gropar nedanför skiboardet. Klockan 12 tog arbetsdagen tyvärr slut, trots mycket energi kvar hos närvarande rallare. Tack Roberth, Niclas, Stig, Lasse, Johan, Michael, Andreas, Patrik och Lisa.

20140831_114556

Efter överläggningar bestämdes att det ska beställas mer grus så att vi gör klart vad vi planerat i Klevabäcken och Resmo kanal, samt om det blir lite grus över, att vi lägger ytterligare lekgrus ovanför skiboardet. Så det bestämdes att grusarbetet fortsätter i Pelnabrobäcken på lördag 6 september med förberedande arbete, samt att resterande grusning av Klevabäcken, samt arbete i Resmo kanal, körs på söndag den 7 september. Så får det bli. Mot nya äventyr…..

20140831_121014

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.